Kuinka hyvin varmistat D-vitamiinin saamisesi?

By | 14th October 2016

Henkilöt ketkä menevät talvisin etelän lämpöön, hankkivat paremmin d-vitamiinia kuin esim kotiin pysyvästi jäävät.. Nuokaan silti eivät joka tapauksessa ole turvassa. Nämkin tyypit voivat olla sen vitskun vajeesta

Usein puutteita löytyy alkukeväällä. Tähän aikaan ankea talvi on käyttänyt lähes kaikki elimistössä olevat d-vitamiinit. Varastossa ei vaan ole tällä hetkellä mitään! Siltikin tuo vitamiini on yllättävän tärkeä loistavaan mielialaan ja iloisuuteen. Tämän seurauksena olisi hyvä olla huolellinen, että D-vitamiinia saa riittävästi!

Onkin todella haastavaa hankkia sopivasti sitä vitamiinia täällä kotimaassa.Onhan tuo tietenkin mahdollista. Se vaan tarvitsisi todella vahvasti keskittymistä ruokaan, ja tämän lisäksi siihen muuhun terveyteen. Mahdollista joka tapauksessa. Joka tapauksessa normaalilla tasolla se onkin mahdotonta.
aurinko
Paras D-vitamiinin lähde on tietty aurinko..Kun olet auringon alla ulkona kesäaikaan, on tarpeeksi jo parin minuutin ottaminen kehon solujen lataamiseen. Aivan erityisesti jos makaat rannalla. Talvella siun täytyisi harmillisesti kulkea Espanjaan, että saisit auringosta mitään hyötyä, sillä tällä kotona auringon valo on tosi heikko lokakuusta helmikuuhun.
Kun vietät aikaa ylipäätänsä pihalla kesäisin, hankit huomattavan paljon suuremmat määrät kuin esim suositukset suosittelevat, että luulisi sinut ulos tappavan. Määrä onkin tosi surkea! Useat tutkijat sekä alan miehet esittävätkin ihmislle ympäri ei eteläistä maailmaa parempaa d-vitamiinin saantia, erityisesti syksyllä. Tietty osa neuvoo jopa sataa mikrogrammaa päivässä.

Mikäli kuitenkin hankkimasi vitamiinien määrä alkaa jäämään huonoksi, pystyt ihan parantaa ruokavaliotasi esim keinotekoisilla tuotteilla. Vitamiini kapselit ovatkin edullisia, ja tämän lisäksi niitä voi ostaa nykyään melkein kaikista keskisuurista kaupoista. Vieläpä Keskolla on tehty ikioma d-vitamiini valmistuotteena ! Tuo onkin lähes näppärin tapa erityisesti keväisin niille, ketkä ei välitä nauttia kasviksia moneen kertaan kuukaudessa.

Ei kuitenkaan kannata ottaa liikaa vitamiinia. Tästä saattaa syntyä harmia. Se onkin se syy, mistä syistä tuotteiden suhteen pitää olla hyvin tarkkana.. Jos otat d-vitamiinia liian paljon, tämä varastoituu rasvoihisi talteen. Vitamiini ei lähde pissan mukana pois. Tämä on tietty sekä erinomainen, että huono tapahtuma sun näkökulmastasi. Siinä tapauksessa että syöt liikaa d-vitamiinia, voi varastosi tulla aivan liian isoiksi. Sen takia, vakavia oireita!

Tulisi tietenkin konsultoida lääkäriltä ohjeita. Hän voivat vaikkapa mitata arvot.. Tämä olisi hyvä tutkia mieluiten syksyllä, aivan erityisesti talvella, jolloin veriarvot ovat normaalisti surkeimmat. Kesällä mitatut arvot voisi antaa liian lohdullisen tuloksen. Sen takia, saattaa tulla pimeän heikkous. Kaamosmasennuksen eräs pääsyistä onkin tuo puutos. Tutkimuksen teettäminen kustantaa noin 50 viiva 85 euroa yksityisellä, julkisella puolella testaamisesta minulla ei ole viitteitä.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *